Крепост "Сторгозия" - 3D реконстукция

Създаване на триизмерни модели на исторически архитектурни обекти.


Това е моята дипломна работа за бакалавърска степен, специалност Компютърни Системи и Технологии (КСТ) в ТУ-Габрово . С нея участвах в "Студентска научна сесия 2014". Може да намерите информация за проекта в КСТ > СТУДЕНТИ > РАЗРАБОТКИ .
Видеоматериала е предоставен на "Регионален исторически музей - град Плевен". Цялото видео може да гледате безплатно в YouTube:

Работата по проекта от самото начало беше доста интересна но и  трудоемка. С всеки изминал ден  се сблъсквах с най-различни ситуации, като по този начин усвоявах доста от уменията за 3D моделиране, изработка на текстури и анимиране на сцени. Най интересното за мен беше, че реалния обект в момента е руйна а целта бе неговото визуално възраждане.  Потопяването в историята бе забавно, като това беше и първата стъпка. Използвах литература от археолози и архитекти отдали се в изследване на тази местност, както и разговор с археолог в областта, за което съм и благодарен. Крайният резултат със сигурност не е най-перфектния, но това беше моя първи сериозен проект разраснал в дипломна работа. 

Надявам се да има още интересни проекти  в тази област, защото това е една сфера в компютърната графика и анимация, която ще се развива все повече и повече.
Sample на видеото:
Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.